Bästa maten för taklagsfest

En tradition som jag gillar är taklagsfest. Det är egentligen en fest man bjuder på när taket är färdigt på ett nybygge, men idag är det många som fixar lite festligheter även vid vanlig takläggning i Stockholm. Det är kul att man anpassar traditionerna så det blir mer fest i vår vardag. För dig som vill ha en sån fest har jag lite tips på vad man kan bjuda på. 

Grillat går alltid hem

Oavsett om du bytt taket på egen hand med hjälp av vänner och bekanta, eller med hjälp av ett företag som BTF Plåtslageri så är det alltid bra att bjuda på grillad mat. Det är enkelt att fixa, och lätt att hålla varmt om det behövs. Grillskivor, majskolvar, citroner (dela dem och lägg snittytan nedåt, blir jättegott) eller till och med vanlig grillkorv fungerar. Eller köp hem några flintastekar. 

Till detta kan man bjuda på en enkel potatissallad som du gör själv. Här får du recept för cirka 4 portioner.

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 äpplen
  • ½ purjolök
  • Ett knippe sockerärtor
  • Ett knippe rädisor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap (gärna Dijon)
  • Salt
  • Peppar

Koka potatis och låt den svalna. Dela dem i lagom stora bitar, du bestämmer själv. Skala och tärna äpplen och skiva sedan ner purjo, ärter och rädisor. Gör sedan själva röran i en annan skål. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Vill du ha extra krämig potatissallad kan du öka på gräddfil och majonnäs med cirka 50%. Rör ihop allt, och låt sedan stå i kyl över natt, då blir den allra bäst. Den går dock att äta med en gång. 

27 jun 2021