Byta mat mot proteinpulver?

Är du en person som tränar mycket så har du säkerligen hört talas om eller till och med använt dig av proteinpulver. Jag får ibland frågan om man kan byta ut maten man äter mot just sånt pulver och få i sig allt man behöver ändå. Ja, det kan man absolut göra men precis som det står på Fitnessfrank.se, en sida som kan allt om träning och kosttillskott, så är det faktiskt inte lika nyttigt. 

Kombinera mat och proteinpulver

Vi behöver mat. Det innehåller fibrer och byter man ut det mot att dricka proteinpulver så missar man även en hel del vitaminer men även andra superviktiga ämnen som exempelvis Omega-3 och salter. Så det bästa du kan göra är att kombinera proteinpulver med din vanliga mat.

Lägg det i gröten till frukosten, eller blanda ner i din frukostsmoothie. Du kan ha det i soppan eller till och med panera en köttbit med det om du vill. Det blir godare än det låter. 

Mat ska vara huvudfokus

Det bästa för din kropp, även om du tränar, är att få i sig riktig mat. Kosttillskott och extra proteiner kan man tillföra ändå. Att helt byta ut kanske du överlever på men du kommer att bli tvungen att äta mängder av andra tillskott som vitaminer, järntabletter och kapslar med de ämnen som saknas. Så ät mat! Det tycker vi som jobbar med mat, och din kropp håller faktiskt med. 

13 Dec 2022