Är det dags för inflyttningsfest?

Är det så att du haft det fullt upp med att bygga hus i sommar men att det äntligen är klart nu? Ni kanske har flyttat in och känner att ni vill ställa till med fest? Inflyttningsfest är något som går att ha året runt. Sommartid går det bra att ha festen i sin trädgård, men nu i november är det rätt skönt att ha det inne. Här är lite tips för att göra din fest bra.

Smarta tips för inflyttningsfesten

Skicka ut fina inbjudningar är bra att göra och det i god tid. Be om svar så att du vet hur mycket du ska servera, om du ska ha mat och dryck. God mat räddar en halvtrist inflyttningsfest, men en bra fest blir en dålig fest om maten tar slut. Se även till att ha sittplatser så det räcker. Om du har byggt hus, så kanske du har bra plats så sett!

Det är bra att placera at och dryck strategiskt. Det då gäster gärna samlas där. Låt det finnas olika bord med mingelmat, dryck och så vidare. 

God mat att servera

Den enklaste maten att servera är den du inte behöver stå med i köket flera timmar medan festen är. Det kan vara bra att satsa på catering eller så kör du buffé. Buffémat kan förberedas innan. En del äts kallt, annat värms snabbt upp på olika sätt. På nätet finns det massa bra tips på god mat att servera. 

2 Nov 2019