Bästa tipsen för att ha en stor fest

Det är aldrig fel att ställa till med stor fest! Dock är det bra planera den väl så att den blir bra! Fundera på om du ska laga maten eller anlita en cateringfirma till exempel. En annan bra sak att göra inför en stor fest, det är checklistor! Flera stycken är bra, en med vad du ska handla, en en för det som ska förberedas dagarna innan och en för det som ska göra samma dag som festen. Fixa tallrikar, olika glas beroende på man ska dricka, bestick, servetter och sopsäckar att slänga skräp i. Ha gärna en sopsäck för pantburkar och en för matrester. Det är inte fel att ha papptallrikar och plastglas, särskilt om ni sitter ute.

Mat och dryck

Det är bra att ha olika sorters drycker till alla. Se till att det finns både öl och vin (både rött och vitt). Se även till att ha alkoholfria alternativ, som vatten, läsk med mera för de som kör hem, är gravida eller bara inte vill dricka alkohol.

När det kommer till mat och du bestämt göra själv så kan du blanda mat som kan serveras kall eller ljummen. Paj och gratäng är utmärkt festmat. Ska du ha buffé är det perfekt med sallader, bröd och paj. Potatissallad, pastasallad, bönröra och baguette är bra att komplettera med. Det är inte fel att satsa på grillat heller. Välj då stora, platta köttstycken som går fort att grilla. Även kyckling är utmärkt och behöver inte serveras varm.

 

27 Aug 2018