Dags att deklarera

Att deklarera som privatperson är egentligen inga konstigheter med. För det mesta handlar det om att titta så siffrorna stämmer och sedan skickar man ett sms och sen är det klart. Som företagare är det lite svårare. Det också därför de flesta småföretagare inte gör det på egen hand utan anlitar en revisor. 

Läs mer på stilog.se för information om revisor i Järfälla. 

Jag anlitar alltid en revisor när det är dags att göra min deklaration och det beror på att jag själv skulle få lägga alldeles för mycket tid på siffrorna. De har det som jobb och de kan göra det på bråkdelen av den tid det skulle ta för mig! Då kan jag istället lägga min tid på de saker som jag är bra på. Som att baka! 

Att sätta en surdeg

Deklaration kan ibland uppfattas som en surdeg för många. Därför får du här ett recept på hur man startar sin egen surdeg som sedan kan användas för att baka bröd. 

Dag 1

  1. Rengör en glasburk med lock. Koka den, eller ställ in i ugnen. Undvik diskmedel om du kan. 
  2. Häll 1 dl ljummet vatten i burken. Det ska vara fingervarmt, eller aningen varmare. 
  3. Blanda i 0,5 dl vetemjöl och 0,5 dl rågmjöl. Det ska se ut som en väldigt tjock pannkakssmet. 
  4. Ställ burken med locket på glänt i rumstemperatur. 

Dag 2 & 3

Dag två bör du se lite bubblor i degen. Det ska även lukta lite "surt" om den. Gör det inte det och om det inte finns en enda bubbla - släng den och börja om. Om surdegen lever är det dags att mata den. Blanda i 1 dl vatten och 0,5 dl vetemjöl + 0,5 dl rågmjöl. Gör likadant både dag två och dag tre. Burken ska förvaras i rumstemperatur med locket på glänt. 

Dag 4

Surdegen är klar att baka med! Leta upp ett bra recept och lycka till. Degen kan nu förvaras svalare och matas dagen innan du tänkt baka med den. 

15 Apr 2021