Ett ostparadis i Falköping

Älskar du ost i alla dess former? Då har jag ett tips till dig, som jag själv fick av min kompis som jobbar som elektriker i Falköping och det är att ta ett besök på Falbygdens osteria! Denna ligger just i Falköping och där finns det ost både högt och lågt. Dels finns det en fantastisk ostbutik, där man kan provsmaka olika ostar, samt köpa, så väl som det finns många goda tillbehör till ostarna så klart. De har även ost och delikatesspresenter samt att de varje jul har en fantastisk del i butiken tillägnat denna högtid. 

Det finns även en restaurangdel och café del, där det bland annat finns en ostbuffé! Där kan man avnjuta ett urval av Falbygdens allra bästa ostar tillsammans med andra ostar från när och fjärran, paj, chark, olika inläggningar, andra delikatesser, sallader och annat gott.

Besök Falbygdens ost

Om du aldrig har besökt denna osteria, gör det! Särskilt om du älskar ost och andra delikatesser. Grunden till Falbygdens Ost lades 1878 och det på Tomtebo gård i Borgunda by, mellan Falköping och Skövde. Själva osterian i Falköping slog upp dörrarna 1987.

Det finns även ostlagring och tillverkning av ost här, i anslutning till butik och restaurang. I denna osteria skapas det en hel del egna ostar och andra produkter. Bland annat finns deras egna lagrade specialiteter som Wästgöta starkost, Morfars Brännvinsost och Whiskycheddar. Sedan har de även importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter.

21 Jan 2022