Göra egen slush till festen

En slush är något man mest förknippar med sommaren men vad är väl bättre en kall vinterkväll än en sommarfest? Med värmen på max kan ni festa loss i sommarkläder med goda slushdrinkar och dansa till tonerna från sommarhitsen. Men hur kan man fixa slush mitt i vintern? Inga caféer har ju sina maskiner igång! Vi tipsar.

Tre sätt att göra slush

Det absolut enklaste sättet att göra slush hemma är att hyra slushmaskin i Stockholm. Ska man ha en stor fest är det också det bästa alternativet eftersom våra tre tips kanske mest lämpar sig för tillverkning av slush i mindre skala. 

  1. Frystricket - Du kanske har sett det på Youtube? När man tar end ricka och slår i bordet så fryser den direkt. Stoppa in en läskflaska i frysen så den blir nära fryspunkten. När man sedan skakar på den bildas bubblor som fryser och när det händer så blir det en kedjereaktion och hela innehållet fryser till is. (Googla på "self freezing Coke" så ser du hur det går till).
  2. Frys saft som istärningar - När det sedan är dags att göra slushen lägger du tärningarna i en mixer och kör runt. 
  3. Frys frukt - Melon är till exempel väldigt lätt att frysa men även apelsin och päron funkar fint. Mixa dem sedan med några isbitar och lite socker och an skvätt med bubbelvatten. 

Vill du ha alkohol i dina slush-drinkar? Lägg till den delen allra sist. Annars så kommer du få en underkyld dryck utan inslag av is - och brainfreeze! 

6 Dec 2021