Har du koll på siffrorna?

Swajpa, blippa, dra kort, kontant eller annat sätt att betala? Idag är det inte en lätt sak att driva ett café för det finns så otroligt många sätt att betala på. Höjdaren var killen som frågade om vi tog emot bitcoins... Nej, det här med att ha koll på alla siffror är inte lätt. Att dessutom ha stenkoll på personalliggaren, löner, avgifter och ... ja ni hör? Detta är inget man pysslar med på egen hand om man vill behålla det lilla förnuft man hade till att börja med. Det är nog också därför jag alltid håller ett öga öppet efter en bra redovisningsbyrå i Stockholm. En jag har kikat lite på är kronanklaven.se som verkar ha moderna och smidiga lösningar för oss företagare. 

Tips för att slippa torra muffins

Det finns lite knep som vi gärna delar med oss av, och så finns det hemligheter du aldrig får reda på. Saftiga och goda muffins eller cupcakes är något som alla borde få uppleva och därför får du lite tips:

  • Smält inte smöret! Även om det står det i receptet så låt bli. Ta rumsvarmt smör istället. Mjölet suger åt sig det smälta smöret som en tvättsvamp och gör muffins torra och tråkiga. 
  • Baka lagom länge. Många väntar lite för länge med att ta ut dem. Testa med en sticka. Det ska vara fuktigt, men utan att smeten fastnar på pinnen. Lite kladdiga gör inget, det är godare än torra.
27 Feb 2020