Jag gillar solen, men inte i ögonen

Jag älskar solsken men sommaren 2018 fick vi allt en rejäl överdos, eller vad säger ni? Enligt mig så hade det varit skönt med ett par skuggiga dagar i veckan men den stora lampan i skyn var obarmhärtigt tänd hela tiden! Det gick så långt att jag funderade på att hänga upp mörka lakan i mina fönster hemma! Fast då kom jag på det. Jag hade sett jättesnygga persienner på ett café i närheten. De var gjorda av trä och skulle verkligen passa fint i min lägenhet. Men hur hittar man träpersienner i Stockholm om man vill ha dem snabbt? 

Varför krångla till det?

Jag gick faktiskt ner till caféet för att fråga. Eller, ja jag tog en kopp kaffe och en chokladbiskvi först och sedan när jag skulle betala så kunde jag ju helt "casual" fråga om deras snygga persienner också. Hon i kassan hade ingen aning, hon hade bara jobbat där en vecka. Kunden bakom mig däremot, han hade hört min fråga. Han lutade sig fram och harklade sig:
- Ursäkta, jag kunde inte undgå att höra...
och fortsatte sedan med att berätta att han jobbade på en persiennfabrik på Lidingö. Han gav mig ett visitkort och bad mig ringa. Vi fortsatte samtalet vid bordet då han slog sig ned jämte mig. Han berättade att de jobbat med persienner i över 40 år och att om någon kunde fixa skydd mot solen, som också var snyggt, så var det de. Han gav ett gott intryck och ni får 3 gissningar på var jag köpte mina nya träpersienner! 

19 Oct 2018