Krångla till det för inbrottstjuven

Att få ett inbrott hemma är jobbigt, och det kan innebära en del bekymmer. Får man inbrott i ett företag så blir det dessutom ofta väldigt dyrt. Självrisken är hög och man blir av med både varor och inventarier som är svåra att ersätta. Speciellt jobbigt blir det om de stjäl information du sparat. Vi som driver företag måste därför se till att skydda oss på bästa möjliga sätt och en metod är att installera butikslarm. Jag har kollat på ett med flera bra funktioner. Rök som gör att det blir svårt att röra sig, att belysning släcks så att de blir blinda och en röst som talar om att väktare och polis är tillkallade så de ger sig av snabbt. 

Passersystem är också bra

Jag har också kollat på passersystem i Stockholm. Det är en lösning där man inte behöver nycklar som gör att anställda kan röra sig ut och in genom olika passager med hjälp av en kod, eller så har man ett tidlås istället så att dörrarna öppnas automatiskt vid ett visst klockslag och sen blir låsta vid ett annat klockslag. Det minskar risken för obehöriga att ta sig ibn med en stulen eller upphittad nyckel. 

Egentligen är det synd att sånt här ska behövas. En del verkar tro att det är fritt fram att sno saker om man inte har allt bakom lås och bom. Jag önskar att det inte var så, men jag är samtidigt glad att det finns bra säkerhetslösningar för företag i Stockholm. 

4 Dec 2019