Renovering av kök och bästa kaffet!

Vi har en del stora planer när det kommer till köket och det är att renovera om det helt och hållet. Vi ska byta fönster, fick tips på en fönsterblogg, sen ska vi riva ut allt, måla, kakla, och sätta in nya vitvaror. Sedan inreda det helt och hållet igen. Har även köpt en ny kaffemaskin, som är så bra! Just på tal om kaffe, det är en viktig dryck tycker jag. Det finns ju så många olika typer av kaffe att dricka. Det är inte ett måste att gå till ett café för att få det bästa kaffet. Det kan man göra enkelt hemma, bara man vet hur man gör. Så ska dela med mig av lite tips och recept på det.

Recept på pralinlatte

ca ¾ dl nybryggd espresso
2 punchpraliner
2 dl mjölk

Hacka pralinerna och lägg i botten på ett glas. Värm mjölken försiktigt till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll kaffet över chokladen och rör om. Häll på mjölken och skeda på skummet. Det går lika bra med vanligt, starkt kaffe. Punchpralinerna kan bytas ut mot Plopp eller Center.

Recept på Cococcino 

3 cl espresso
½ dl Latte Art Eko 2,6%
½ dl kokosmjölk
kakao

Häll espresson i en kopp. Värm mjölk och kokosmjölk försiktigt i en kastrull till ca 65º och vispa till ett mjukt skum. Tillsätt mjölkblandningen i koppen. Strö lite kakaopulver över.

28 Jun 2018