Satsa på en hjärtstartare

Vi på vårt café, vi har sett till att sätta upp en hjärtstartare. Det är ju rätt många som samlas på ställen som ett fik och även andra platser. Fler borde satsa på att sätta upp just hjärtstartare. Det finns ju en del på offentliga platser. Men då man kan köpa egen hjärtstartare hos Hearty, så kan både företagare och privatpersoner göra det. En hjärtstartare är i stort sett det enda som kan rädda livet på en person som drabbas av hjärtstopp.

Gå kurser

Det är även bra att gå kurser i att rädda liv. Går man en kurs i hrl, så får man ofta lära sig använda just hjärtstartare. Sen får man även en massa andra bra kunskaper. Det är vikigt att fler personer kan rädda liv. Vet du själv vad du ska göra om du träffar på nån det har hänt nåt med till exempel?

Andra hjärtan

På tal om hjärtan, så går det ju inte an att på en fika-blogg som denna att inte dela med ett recept på goda, ätbara sådana, så håll till godo:

Sockerhjärtan

50 ST
5 dl socker
250 g smör
2 ägg
1.2 liter vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
1 dl mjölk
GARNERING TILL SYLTHJÄRTAN:
2 dl gelé eller sylt
2 dl florsocker, rosa eller vitt
GARNERING TILL ENKLA HJÄRTAN:
3 dl florsocker, rosa eller vitt
2 msk hallonsaft eller jordgubbssaft

Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ner detta i sockersmörblandningen. Till sist blandas mjölken ner. Låt degen stå i kylskåp över natten.

Kavla ut degen och använd hjärtformade pepparkaksformar för att stansa ut kakorna. Grädda i ca 10 minuter.

Garnering till sylthjärtan

Tag två kakor i samma storlek. Använd en mindre pepparkaksform för att få ett hjärtformat hål i mitten på den ena halvan. Lägg gelé på det undre hjärtat och lägg på det andra hjärtat med hål i. Häll på lite extra gelé i hålet. Sikta på florsockret.

Glasyr till enkla hjärtan

Blanda florsocker med saften, bred glasyren över de hjärtformade kakorna eller spritsa prickar på dem.

31 Jan 2019