Stockholm och Gamla Stan

Om du har planer på att besöka Stockholm, så rekommenderar vi dig att bo i Gamla Stan. Här finns många charmiga hotell och det är gångavstånd till många sevärdheter. Gamla Stan är en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor. Det var här som Stockholm grundades år 1252. Gamla Stan, har även benämnts Staden mellan broarna, är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. Till stadsdelen hör även Helgeandsholmen och Strömsborg. Intill ligger Riddarholmen som även den bjuder på en hel del att se och göra.

Se och göra i Gamla Stan

Man kan säga att hela Gamla Stan så väl som Riddarholmen som ligger intill är ett levande museum. Det finns mängder av attraktioner, sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping och detta på promenadavstånd. Gamla Stan har en unik karaktär tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. Denna del av Stockholm är populärt för den som letar efter konsthantverk så väl som kuriosa och souvenirer. Du kan även hitta vackra kyrkor så väl som museer här. I stadsdelen ligger bland annat Storkyrkan, Nobelmuseet och så klart Kungliga Slottet.

Boka boende i Gamla Stan

Det finns många bra boenden i både Stockholm city så väl som Gamla Stan. Dock är det mysigast att stanna kvar just i den sistnämnda. Då har du alla sevärdheter bara runt knuten. Om du vill hitta ett bra boende som passar just dig, så kan du besöka hotellgamlastan.com. Här hittar du flera bra alternativ och kan även boka direkt online.

15 Sep 2016