Tapas är festmat!

Tapas är den perfekta festmaten! Har du ätit det någon gång vet du att det är det bästa man kan hitta på om man själv inte vill serva gästerna hela kvällen. Tapas är det festliga sättet att bjuda dina gäster på det godaste man kan äta. Den är inte varm, så att du måste hålla den varm innan alla gäster är på plats. Du kan duka upp en buffé så att de själva kan plocka åt sig så mycket, eller litet som de själva önskar. Vissa tapas behöver inte ens gaffel.

Vad är tapas?

Det sägs att tapas föddes på barer som behövde skydda sitt vin med en tallrik, som ett lock mot flugorna. Och eftersom det redan fanns en tallrik på stopet, avr det bara att lägga på små goda tilltugg på tallriken. Andra tror att tapas kom till för att hindra alltför festsugna gäster att bli för berusade av vinet, och att man ville förhindra det genom att bjuda på varierat tilltugg med frestande rätter. Oavsett hur tapas tillkom är det ett gott, enkelt och festligt sätt att bjuda sina gäster på något gott. Vi måste slå ett slag för en av Stockholms mysigaste tapas barer. Här kan du beställa din egna kombination, om du så önskar, annars gör de det åt dig. De använder närproducerat och ekologiska matvaror.

Mat med grönsaker som huvudingrediens

Vill man inte gå ut, och hellre stannar hemma kan du enkelt beställa hem en hel liten buffé med grönsaker från en cateringfirma, som finns på Södermalm. Tänk så mycket grönsaker man får i sig om de blandas i sallader, i wraps, eller i juicer, som man kan beställa från cateringfirman på Södermalm. Plötsligt är det gott med grönsaker, till och med tycker mina vänner det, som påstår att de inte gillar grönsaker. Bra, va?

11 Aug 2017