Upptäck Vasastan

En mycket vacker del av Stockholm, det är Vasastan. Den heter egentligen Vasastaden, men har alltid i folkmun just varit Vasastan. Denna del tillhör Norrmalm och stadsdelen i sig är riktigt mysig. Här finns det unika vintagebutiker, trevliga caféer och en hel del parker. Du hittar även elektriker i Vasastan om du har behov av en sådan!

I Vasastan finns Vasaparken som är en populär picknickplats och Observatorielunden där Stockholms observatorium ligger. I fina Tegnérlunden finns det statyer av Astrid Lindgren och dramatikern August Strindberg, vars tidigare hem som nu är Strindbergsmuseet ligger i närheten. 

Vid Odenplan och St. Eriksplan ligger flera trivsamma restauranger och du som gillar arkitektur rekommenderas ett besök på Stadsbiblioteket med sin rotunda, som är ritat av Gunnar Asplund.

Trevliga sevärdheter i Vasastan

I Vasastan finns det flera trevliga sevärdheter. Här ligger bland annat Stockholm Stadsbibliotek.
Denna vackert designade byggnad har blivit fram röstade av TripAdvisor som ett av 2020 absoluta favorit mål för turister. 

Du som gillar konst, missa inte ett besök på Harrys Konstmuseum. Eller så tar du dig till Bonniers konsthall som har mängder av olika konst.

En annan trevlig sevärdhet är Gustav Vasa Kyrka som är vacker på både utsidan och insidan. 

Njut av lugnet i Tegnérlunden, eller besök Observatorielunden och Observatoriemuseet

Stockholms spelmuseum är ett kul museum som visar upp en hel del inom spel och historia. Det går även testa på att spela både gamla och nya spel. 

14 Sep 2021