Vem älskar inte rostat bröd till frukost?

Att rosta bröd, det är en företeelse som funnits länge! Bra mycket längre än brödrosten. Det sägs att det var romarna som började detta med att rosta bröd. Det för att brödet skulle hålla sig längre. Sedan tog de med det till Storbritannien. Sedan kom det att bli allt vanligare att rosta bröd, i och med att industrialiseringen av brödtillverkning kom kring år 1900. I Sverige blev rostat bröd vanligt först efter andra världskriget, i mitten av 1900-talet.

Det är väldigt vanligt att äta rostat bröd till frukost och det i många olika länder. Idag är det ju så enkelt att göra det själv med, genom att köpa en brödrost. På bästitest365 kan du jämföra olika brödrostar. 

Användning av rostat bröd

Som sagt är det vanligt att rosta bröd till frukost, och gärna att man äter dem tillsammans med diverse pålägg som ost, marmelad och liknande. Men rostat bröd används även på annat sätt i andra samhang. Bland annat finns det maträtter och efterrätter baserat på rostat bröd. Idag går det ju även att rosta mackan i ugnen, i smörgåsjärn eller genom att steka det. Rostat bröd är även det som används för att göra krutonger med.

Köp en bra brödrost

Om du vill göra det enkelt för dig med att rosta bröd hemma, så är det bra att satsa på en brödrost. Det finns de som rostar 2, 4 och 6 skivor. Välj det som passar dig!

3 Nov 2021