Vidga mina vyer

Jag gillar att resa runt om i världen och besöka andra caféer och barer för att se hur de ser ut och vad de erbjuder. En plats i världen jag snart vill åka till är Kuba och Havanna. Hit åkte en av mina favoritförfattare, Ernest Hemingway. För Hemingway var Kuba ett paradis. Han gillade kubanerna, klimatet och fiskevattnen. Här tilläts han vara i fred på ett sätt som inte längre var möjligt i USA sedan han slagit igenom. Skulle vilja besöka hans favoritbar så väl som andra platser där han befann sig. Funderar på att kika på www.inca.se och se om jag kan boka mig en resa.

Kuba och Havanna

Havanna på Kuba är ett resmål som som lockar mig. Jag läste det att i Havanna finns det fortfarande en slags 50-tals idyll och veteranbilar kan ses skrida fram över kullerstenarna. Malecón är den långsträckta havspromenaden med vajande palmer och varma karibiska vindar och detta är ett måste! Vill så klart även besöka en cigarrfabrik. Just i Havanna ligger Hemingways favoritbar där man kan dricka en god Cuba Libre eller två. Om jag vill sola eller bada så kan jag ta mig till Varaderos stränder som är lika vita som mjöl.

Den vackraste platsen på jorden

Christoffer Columbus utsåg Kuba som den vackraste platsen på jorden 1492. Jag ska nog kolla på resor till Kuba och se om han har rätt. På Inca Tours hemsida finns flera resor till Kuba:

  • Hola Kuba
  • Kuba gruppresa
  • Havanna och Cayo Largo
  • Kuba Casa Particulares
15 Apr 2016